Tipy na video reklamu

Statistika Linkedin říká, že video dokáže zvýšit interakci až o 30%. Proč tedy nezařadit do své komunikace také video?

Videa mohou být různého charakteru. Můžete používat hraná videa, či animovaná videa.

Pár obecných tipů

Až 79% videí v reklamě nebo v postech je konzumováno bez zvuku. Je dobré k videu přidat titulky v lokálním jazyce, nebo se pokusit vytvořit takové video, které nepotřebuju mluvené slovo. Můžete k tomu použít text, ale stále platí, že ve videu by měl převažovat příběh, proto by mělo být doslova v záběru pár vět maximálně. V případě vět používejte kratší věty nebo body. Můžete vytvořit i příběh beze slov, ukážte použití produktu v běžných situacích, nebo v příběhu ukažte záběry různých situací nebo prostředí a výmluvné výrazy ve tvářích herců.

Ideální délka videa pro reklamu je na Facebook či Linkedin je 30sec. Maximálně jedna minuta. Neznamená to, že delší nemůže být úspěšná, ale je pravděpodobné, že lidé video nedokoukají.

Tipy na typy videoreklamy na sociální sítě.

  1. Můžete natočit i nízkonákladové video (může být i na profesionální úrovni samozřejmě) , kde odborník krátce promluví o problému, samozřejmě je potřeba, aby se to vztahovalo k vašim službám nebo produktu. Vyhněte se prohlášením k politickým tématům apod. Tím byste mohli i část zákazníků odradit.
  2. Ukažte váš produkt v běžné životě, jak se používá. Na ukázku se můžete podívat zde.
  3. Ukažte problém, který zákazník může řešit a jeho řešení, k tomuto můžete využít třeba animaci
  4. Videa můžete natočit i jako teaser k e-booku, ukažte, co jsou hlavní přednosti tématu, které popisujete v e-booku. Použijte dynamičtější záběry, které vzbudí zvědavost

Co upoutá pozornost?

  • Pohyb ve videu, ačkoli se zdá tato poznámka jako samozřejmá, tak není. Vyvarujte se dlouhým záběrům „mluvících hlav“.
  • „za oponou“ – něco co budí zvědavost, otevření opony, přechod ze ztmaveného pozadí
  • Zkraťte intro, nejedná se o film. Přejděte k jádru věci, co nejdříve. Řekněte co nejdříve divákovi, proč má video dál sledovat. Sledující video vyhodnotí během pár vteřin, jstli ho chce nebo nechce sledovat dál. Říká se, že je to během 8 vteřin.
  • I když se jedná o nějaký cyklus, nezačínejte úplně stejným intrem, mohlo by se stát, že si lidé budou myslet, že video již viděli.
  • Moment překvapení v začátku videa
Přesunout se na začátek