Potřebujete rychle grafiku?

Potřebujete rychle grafiku?  Banner nebo post na Facebook? Nejste profesionální grafik? Nemáte na to ani pořádně program? Využijte canva.com.
Jedná se o webovou aplikaci, která je částečně zadarmo. Ale verze zdarma většině lidí postačí.

Jsou zde přednastavené rozměry např. Facebook post, hlavička e-mailu, různé bannery, jednoduché infografiky a další. Krom toho si můžete nadefinovat svůj vlastní rozměr.
Naleznete zde již připravené návrhy tematických designů, u kterých můžete měnit barvy, text, písmo nebo si návrh kompletně poskládat sami.
Můžete využít i různé prvky a symboly. Většina toho je zadarmo, nebo si danou věc můžete koupit za dolar. A tak snadno a rychle vytvoříte banner, či post. Obrázky, loga můžete do Canva nahrávat z počítače.

Výhodou je, že i když se ke svému návrhu vrátíte později, můžete jej upravit. Třeba změníte číslo apod. Canva ukazuje i základní vodící čáry, takže vám obrázek či text pomůže zarovnat.

Vystačíte si i s verzí zadarmo, ale potřebujete-li využívat korporátní písmo, které není běžně dostupné, bude potřebovat placenou verzi. Placená verze má i další výhody, získáte přístup k dalším prvkům, fotkám, můžete si nahrát písmo i si uložit korporátní barvy.

Součástí Canva je nabídka fotografií, některé jsou i zadarmo. Potřebujete-li obrázek a nechce se vám za něj nechce platit, využijte fotobanku pixabay.com, obvykle obrázky mají creative common (cc), které se může využívat volné bez udání autora.

Pokud by se vám hodily pokročilejší nástroje pro úpravu fotek a nechcete investovat do Photoshopu, stáhněte si Gimp. Obsahuje základní nástroje pro úpravu obrázků. Nebo můžete vyzkoušet online editor https://www.photopea.com/ . Varianta pro jednoduché úpravy fotek, která nabízí i různé efekty i úpravu make upu je https://www.picmonkey.com/ . Stojí jen pár dolarů měsíčně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek