3 online nástroje, které musíte mít

Potřebujete se zviditelnit na internetu, nemáte na nic čas. Při tom musíte pravidelně  postovat na sociální sítě,  vytvářet maily a příspěvky na blog. Ke každému příspěvku potřebujete nějakou  grafiku, ale kde ji pořád brát? V následujícím článku vám představím nástroje, které vám ušetří čas.

Následující nástroje vám ušetří čas a peníze v oblasti grafiky. Díky těmto nástrojům zvládnete grafiku jednoduše a zdarma nebo za mírný poplatek.  Umožní vám vytvářet úžasné wallposty na Facebook, ale i skvělou grafiku pro blog.

Canva

Canva je nástroj, který je částečně zdarma. Pomůže vám při vytváření grafiky pro sociální sítě, pro návrhy prezentací, či pro titulní strany dokumentů. U sociálních sítí si můžete zvolit, jestli chcete Facebook velikost, Linkedin apod. Najdete zde množství přednastavených nejběžnějších bannerů. Můžete si vybrat ze stylů, které Canva nabízí zdarma, nebo si můžete zvolit placený či si navrhnout vlastní od nuly.  Styl zahrnuje rozložení grafiky a barvy pozadí, grafické prvky a text se zvoleným fontem, ale všechny tyto prvky můžete měnit, nebo vytvořit úplně nový. Výhodou je, že s tímto nástrojem může pracovat opravdu každý, je velmi intuitivní. Pokud se vám zalíbilo nějaké placené téma, nezoufejte, nejedná se o závratné částky, placený  styl stojí 1 $, což je celkem přijatelná cena. Ale vyberete si i z témat, která jsou zdarma, nebo si můžete nahrát vlastní obrázek a dále jej upravovat. V předpřipravených tématech můžete měnit pozadí, velikost a styly písma, můžete přidávat objekty z nabídky Canva nebo vlastní jako logo, obrázek sortimentu, nebo cokoli, co si usmyslíte.

Pokud potřebujete trochu víc, je tu i Canva pro. 

Pixabay

Hledáte opravdu dobrý zdroj fotek zdarma? Pak určitě vyzkoušejte Pixabay. Pozor, v první řádku bývá reklama na placené fotky z Shutterstock, poznáte podle vodoznaku shutterstock na fotce. Většina fotek na pixabay má takzvaný creative common volný pro komerční užití bez nutnosti uvádět autora, ale pro jistotu byste si to měli vždy ověřit. Tato informace se nachází vpravo, když si stahujete obrázek.  Vyhledávat můžete jak v češtině, tak v angličtině, dostanete trochu odlišné výsledky minimálně v řazení výsledků.

 Buffer

Buffer vám usnadní život při zvěřejňování příspěvků na sociálních sítích.

Buffer je částečně zdarma, základní funkce vám alespoň na začátku postačí. Zdarma Buffer propojí váš účet se 3 účty na sociálních sítích a povoluje naplánovat 10 příspěvků. Příspěvky, které chcete sdílet si prostě připravíte, naládujete do Bufferu a naplánujete zveřejnění pro každou sociální síť zvlášť. Když si nastavíte zveřejňování, tak Buffer bude v těchto intervalech za vás pravidelně zveřejňovat příspěvky. Buffer vám jednou za čas poskytuje statistiku o proklicích, likes a zájmu. Ostatní podrobnější statistiky a další stránky jsou součástí placené verze. Upgrade stojí 15 $ měsíčně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek